top of page

Werkwijze

Yoga therapie op maat: 

Yoga therapie is één op één begeleiding.

Aangezien yogatherapie geen agressieve strategie is, maar juist een zachte en veilige aanpak, is het een sterke, maar vaak ook een langzame geneeskunde. De intensiteit en de duur zal per persoon verschillen en gaat meestal in kleine stapjes. Voor sommigen, met name die met ernstige medische problemen, kan therapeutische yoga beginnen met slechts een houding of twee of een enkele ademhalingsoefening, totdat je klaar bent voor meer.

Yoga door de oceaan

Aanpak

Samen maken we inzichtelijk waar jij precies behoefte aan hebt.

  • De eerste sessie bestaat uit een intake gesprek van 90 minuten. In dit vraaggesprek zal ik veel vragen stellen over jou, je leven, je lichaam, je omgeving, etc. Dit is nodig om een compleet beeld te krijgen van jou, zodat we veilig kunnen werken in de sessies die volgen.​

  • In de tweede sessie van 60 minuten zal ik een fysiek assessment doen. Aan de hand van diverse oefeningen op de mat maak ik een overzicht van de balans en disbalans in jouw lichaam. Dit gebruik ik voor het samenstellen van de juiste oefeningen voor jou.

  • In de derde sessie zullen we samen de op maat gemaakt therapie starten.  Deze kan bestaan uit een ademhalingsoefening, yoga houdingen en/of relax oefeningen. Met deze technieken kan je daarna thuis aan de slag. Dat hoeft niet lang te duren. Met een paar minuten per dag kom je al een heel eind!

  • Vervolgsessies. Naar behoefte breiden we technieken uit en werken we aan meer balans en gevoel van welzijn.

 

Binnen yoga therapie werken we zonder pijn. Als iets niet goed aanvoelt, dan zoeken we naar een alternatief. Net zolang tot het wel goed aanvoelt.

Rek met blok

Kernwaarden yoga therapie

  1. Respect, voor de persoon. Niet alleen tav zijn of haar gezondheidssituatie maar tav de mens.

  2. Kennis. Goede intenties zijn niet voldoende. Deze moeten ondersteund worden met kennis en wijsheid. Het is belangrijk om te leren en om kennis te hebben van gezondheid en ziekten, menselijke psyche en sociale omgeving.

  3. Veiligheid. Iets wat maar al te vaak ontbreekt in een yoga practice. Respect en kennis zorgen voor veiligheid. Daarom creëren we de juiste omgeving voor onze cliënten om te helen en te groeien.

  4. Zorg & aandacht. We bekommeren ons om onze cliënten en leren hen om dat ook zelf te doen. En glimlach, een kopje thee, en een warm welkom kunnen al veel doen!

"Bij de Yoga Company geloven we in de helende eigenschappen van traditionele yoga principes, moderne yoga therapie, ayurveda en conventionele geneeskunde, aangepast aan het individu voor zijn/haar persoonlijke behoeften."

Rocks-of-Balance

Tarief

Mijn tarief is 75 euro per uur (ex BTW).

"Yoga begins with listening. When we listen, we are giving space to what is."

Richard Freeman

bottom of page