top of page
IMG_5028_edited.jpg

Mijn verhaal

Hallo!

 

Ik ben Annemarie.

 

Tijdens mijn jeugd heb ik in vele verschillende landen over de wereld geleefd. Als kind besefte ik niet wat een mooie levenservaring dat opleverde. Het heeft mij in contact gebracht met vele culturen en leefomgevingen. Elke dag was er tijd en ruimte voor sport en spel. Sport heeft altijd een belangrijke rol gespeeld in mijn leven. Ik heb dan ook vele sporten beoefend van zwemmen, tot turnen, tot volleybal en groepslessen in de gym.

Na mijn studie Internationaal Recht in Groningen ben ik naar Amsterdam verhuisd om carrière te maken bij een bank. Mijn yoga avontuur begon ook in Amsterdam toen ik in 2005 voor het eerst een Bikram Yoga school binnen stapte. Ik was benieuwd naar wat yoga nou was en ik had gehoord dat het kon helpen om beter hard te lopen. Inmiddels was ik aan het trainen voor een hele marathon.

 

Na mijn eerste les was ik meteen verkocht! Het was veel uitdagender dan ik dacht. Daar waar ik de eerste jaren vooral bezig was met ‘de juiste houdingen’ uitvoeren, kreeg ik pas later onder de knie om de houdingen te voelen en deze te combineren met mijn ademhaling. Ik wilde steeds meer en vaker yoga beoefenen in allerlei vormen. En ja, het hielp zeker bij hardlopen. Mijn ademhaling was enorm verbeterd, waardoor ik minder snel verzuurde.

Na 13 jaar hard werken en carrière maken, werd bij mij in 2011 borstkanker geconstateerd. Helaas moest ik een hele trits behandelingen ondergaan waarvan sommigen een behoorlijke impact hadden op mijn lijf. Tijdens alle behandelingen ben ik blijven yoga'en. Door de yoga sterkte ik tussen de kuren door goed aan. Ik heb toen de helende kracht van yoga zelf ervaren en wilde dit heel graag delen.

 

Na een intensieve Teacher Training van 9 weken in LA in 2013 ben ik full time les gaan geven. Mijn kantoorbaan had ik inmiddels opgezegd. Ik wilde een andere invulling aan mijn leven geven en ben me verder gaan verdiepen in yoga. Niet alleen in de houdingen, maar ook in de leer erachter en de verschillende stijlen. Daartoe heb ik een Ashtanga Vinyasa Teacher Training gevolgd, naast diverse intensives, workshops en opleidingen. Onder andere bij Richard Freeman en Mary Taylor.

 

Na verschillende jaren les te hebben gegeven merkte ik dat er veel behoefte is aan persoonlijke begeleiding. Niet elk lichaam is hetzelfde en mensen hebben verschillende aanpakken nodig. Ik wilde meer kunnen doen en mensen specifieker kunnen helpen. Ik weet ook uit eigen ervaring hoe het is om niet in balans te zijn, om ziek te zijn en welke fysieke en mentale uitdagingen daarbij kunnen horen. Ik ben Yoga Therapy gaan studeren bij The Yoga Therapy Institute. De enige geaccrediteerde opleiding hiervoor in Europa.

Elke dag ben ik blij met die keuze. Elke dag mag ik mensen helpen om meer balans te ervaren in hun leven, verlichting te voelen, of gewoon te ontspannen, zowel fysiek als mentaal. Met mijn passie yoga!

Mijn verhaal: Over mij
bottom of page